Zoeken

Werken aan Pharos op hoog niveau

In Hoofddorp werkt COARE Realisatie in opdracht van Cairn Real Estate aan de renovatie van het 25.000 m² grote Pharos-gebouw naast het NS-station. Onlangs tilde een ruim 100 meter hoge kraan een oude koelmachine vanaf het dak van de 23ste etage naar beneden. De door COARE Realisatie geleide operatie gebeurde in afstemming met onder meer de luchthaven Schiphol en ProRail die bij het opstellen van een logistiek plan betrokken waren. Na de renovatie zal Pharos een van de gezondste kantoren van Nederland zijn.

Cairn Real Estate hanteert vier ambities op basis waarvan het Pharos-project door hoofdaannemer COARE Realisatie wordt uitgevoerd: total energy, maximum health, zero waste en vibrant community. In totaal werken circa dertig bedrijven onder regie van COARE Realisatie aan de vernieuwing van het 25.000 vierkante meter omvattende Pharos. Daarbij worden vele innovaties toegepast zoals energiezuinige ramen (power windows), volledig circulaire binnenwanden en isolatiemateriaal (mede gebaseerd op gerecycled papier) en het gebruik van afbreekbare en CO²-neutrale verf.


Hoofdaannemer COARE Realisatie coördineert alle werkzaamheden, zowel in de 23 etages tellende hoogbouw als in de vier verdiepingen grote laagbouw van in totaal 2500 vierkante meter. Naar verwachting is het werk in augustus 2020 gereed. Pharos zal dan een gebouw zijn dat energie opwekt en waarin mensen zich mede dankzij een optimale luchtzuiverheid van het binnenklimaat fit en scherp voelen. De toepassing van ionisatietechniek leidt niet alleen tot fittere werknemers, maar ook minder ventilatie en daardoor minder energiekosten. Verder zorgt het gebruik van full spectrum verlichting voor meer energie en een sterker concentratievermogen.

#Pharos #COARERealisatie #Cairn #Hoofddorp #samenwerken #ionisatie