ARCHITECTUUR

 

De invloed van de uitstraling van een gebouw en de inrichting van een ruimte gaan heel ver. Het begint bij de eerste indruk die mensen krijgen buiten en gaat verder als ze bij u binnen stappen. Maar ook de invloed op uw werknemers, gasten, cliënten studenten  en andere gebruikers moet niet worden onderschat. Wist u dat een juiste inrichting zelfs kan bijdragen aan het behalen van professionele of maatschappelijke doelstellingen? Omgevingspsychologen zijn het er al lang over eens: een goed doordachte ruimte draagt in grote mate bij aan productiviteit, herstel of creativiteit, laat zien wie u bent, bevordert samenwerking en faciliteert privacy, comfort en interactie. 

 

Verheffen van ambities

COARE Architectuur wil organisaties helpen hun ambities te verheffen door interieur en gebouw op de juiste manier in te zetten. Dat is echt onze drijfveer en wat ons motiveert. Het is noodzakelijk dat we de gebruikers van de ruimte goed leren kennen. Dat doen we bijvoorbeeld door interactieve sessies en workshops te organiseren om te weten te komen wat hen motiveert, inspireert maar ook wat de ambities zijn en waar de individuele of collectieve uitdagingen liggen. Het is verder ook belangrijk om te achterhalen in wat voor omgeving uw mensen zich fijn voelen. Wat we te weten komen passen we toe in een functioneel ontwerp waarin iedereen erkend en herkend wordt en waar de organisatie als geheel en alle gebruikers individueel beter van worden. 

 

Duurzaam natuurlijk

We zijn ons zeer bewust van de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Dat bewustzijn speelt een grote rol bij de keuzes die we maken. Als ontwerpers kunnen we vanaf het allereerste moment al rekening houden met de impact die de bouw en het gebouw zelf straks op het milieu hebben. Voor onze generatie architecten is dit vanzelfsprekend. Ook de architecten van COARE Architectuur zijn al jaren bezig om dit op een praktische en tastbare manier te doen. We hebben dan ook alle juiste certificeringen en keurmerken in huis. We werken met duurzame materialen, hergebruiken zoveel als mogelijk en op basis van grondstoffenpaspoorten is te zien hoe materialen later opnieuw en op andere manieren gebruikt kunnen worden. En elke keer weer proberen we nog duurzamere oplossingen te vinden. Dat doen we graag met de klant samen en hebben er veel plezier in hen hierin te adviseren en coachen. 

 

Architectuur en realisatie onder één dak

Bij COARE zitten de architecten en bouwers samen. Indien de opdrachtgever dit wenst, werken zij samen. Het grote voordeel hiervan is dat beiden op de hoogte zijn van elkaars vakgebied. Waar er normaal vaak nog een aannemer en projectmanager tussen staan, is er in dit geval sprake van veel kortere lijnen. COARE Architectuur weet precies wat er bij de bouw komt kijken en andersom weet Realisatie welke overwegingen Architectuur maakt. Dit komt alle ambities op het gebied van prijs, kwaliteit en planning ten goede. 

 

HET TEAM

Ons enthousiaste architectuurteam bestaat uit jonge professionals en ervaren specialisten. We stellen er graag een aantal aan u voor.

Show More