CI_EK_Welzorg_3Dschetsen-lint-1.jpg
IMG_4868.jpg
IMG_4851.jpg
Render 4.jpg
Render 3.jpg
IMG_4867.jpg

Welzorg

Raamsdonksveer

Welzorg levert producten die bijdragen aan de mobiliteit van mindervaliden. Dat zijn bijvoorbeeld rolstoelen en rollators. Twee vestigingen in Breda en Den Bosch moesten worden samengevoegd in het distributiecentrum in Raamsdonksveer. Waar de loods in Raamsdonksveer voor logistieke doeleinden prima voldeed, moesten er nu ook kantoorfuncties in worden aangebracht. Dat was nog een flinke uitdaging, zo was er bijvoorbeeld nauwelijks lichttoevoer. Het eerste wat COARE heeft gedaan is dan ook het plaatsen van extra ramen en lichtstraten in het dak. 

 

De medewerkers van Welzorg vonden het belangrijk dat de verschillende functies en afdelingen van Welzorg die in het gebouw onderdak zouden vinden verbonden zouden worden. Hiervoor ontwierp COARE een verbindend lint aan contactruimtes dat centraal in het gebouw is gepositioneerd. Om het authentieke karakter van de loods niet te verbergen is gekozen voor een industriële sfeer en besloten de betonnen vloer te handhaven. Voor het nodige comfort en om de verschillende open zones optisch te onderscheiden zijn er gekleurde tapijttegels gebruikt. Deze vormen als het ware een podium voor de werkplekken.  Ondanks de open ruimte is er door de opstelling van de bureaus genoeg privacy en storen de medewerkers elkaar niet bij het bellen of werken. 

 

Welzorg had nooit eerder met hun huisvesting uitgestraald waar ze voor staan en wat ze eigenlijk doen. Om de medewerkers en gasten te blijven herinneren aan de essentie van de organisatie zijn er bellen en schakelaars geplaatst op rolstoelhoogte. Bij de entree heet een enorm beeld van een vrouw in een rolstoel bezoekers welkom.