Takeda 

Hoofddorp

Het Japanse bedrijf Takeda vond het wel tijd worden voor een nieuw en fris kantoor. Het bedrijf richt zich al meer dan 235 jaar op het ontwikkelen en leveren van geneesmiddelen. Het doel daarvan is het genezen van patiënten en/of het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Dit doen zij van over de hele wereld, namelijk in maar liefst 80 landen. Tegenwoordig vind je ze ook in het duurzame Pharos-gebouw in Hoofddorp.

 

Ondertussen zou je kunnen zeggen dat we daar kind aan huis zijn. We realiseerden eerder namelijk het atrium van het pand en tijdens de verbouwing van Takeda realiseerden we ook het restaurant van Pharos (Cape Karpa) in opdracht van Cairn Real Estate. Dit werkte zeker in ons voordeel, zo vertelt Rob Oomen (Directeur COARE Realisatie): ‘’Voordat de verbouwing van Takeda begon hadden we de bouwplaats al helemaal ingericht door de eerdere werkzaamheden.’’

 

De wens vanuit Takeda was om op 1 december te verhuizen naar hun nieuwe kantoor en mede dankzij ons is deze wens werkelijkheid geworden. Het project is in slechts drie maanden tijd gerealiseerd. En voor de complete afronding hebben wij Takeda al toegang verleend aan de ruimte, zodat zij alvast hun ICT-systemen op orde konden brengen. ‘’We hebben vooral heel veel online moeten overleggen, in verband met Covid-19. Dat was wel even wennen. Tekenwerk en uitleg zijn daarom nu nog veel belangrijker geworden,’’ aldus Rob.  

 

Bij dit project werden opnieuw de krachten van COARE Architectuur en COARE Realisatie gebundeld. Klik hier als u meer wilt lezen over de architectuur van Takeda.

028__Coare_-_Takeda-LinkedIn-__1-12-2020
001__Coare_-_Takeda-LinkedIn-__1-12-2020
038__Coare_-_Takeda-LinkedIn-__1-12-2020