GF502013_4_5_6_7hdr-bewerkt.jpg
Nutanix_Coare_13-05-2019__RAP_Fotografie

Nutanix

Hoofddorp

Het Amerikaanse softwarebedrijf Nutanix heeft zich begin dit jaar gevestigd in het Pharos-gebouw. Zij helpen bedrijven bij het moderniseren van hun datacenters en bij het draaien van applicaties op elke schaal, on-premise en in de cloud. 

 

Het beurgenoteerde bedrijf had al een plan uitgestippeld samen met architectenbureau Olivier Architecten. COARE Realisatie werd daarna gevraagd om als transparante realisatiepartner mee te denken met het proces en om vervolgens alles ook daadwerkelijk te realiseren. We begonnen met het meedenken over een logisch bouwproces en met het maken van een projectplanning. Dit proces verliep heel prettig, omdat er een cultuur tussen alle betrokken partijen heerste van openheid en heldere transparante communicatie.

 

Bij een softwarebedrijf hoort natuurlijk ook een optimaal werkende ICT-infrastructuur. Hier hebben we gedurende de aanlooptijd - in samenwerking met de projectmanager van Nutanix, Martin Stok - dan ook veelvuldig aandacht aan besteed. Dit heeft dan ook tot een fantastisch resultaat geleid.

 

Het project is in 4,5 maand tijd gerealiseerd en daar zijn we als bedrijf trots op. In dit korte tijdframe hebben we 3000 vierkante meter aan kantoorvloeren getransformeerd tot een akoestisch hoogwaardig en klimaattechnisch vooruitstrevend kantoor. Zo hebben we gebruikgemaakt van een klimaatplafond en akoestische wandbekleding. Hierdoor zijn de mensen van Nutanix altijd verzekerd van een optimaal klimaat en een tochtvrije werkomgeving. En wanneer mensen zich ergens prettig voelen, zijn wij natuurlijk pas écht tevreden.