lOpLHt7c.jpeg

Takeda

Hoofddorp

Het Japanse bedrijf Takeda vond het tijd worden voor een eigentijds en fris kantoor. Het bedrijf richt zich al meer dan 235 jaar op het ontwikkelen en leveren van geneesmiddelen. Het doel daarvan is het genezen van patiënten en/of het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Dit doen zij van over de hele wereld, namelijk in maar liefst 80 landen. Tegenwoordig vind je het vooraanstaande bedrijf ook in het duurzame Pharos-gebouw in Hoofddorp.

 

Voor ons bepaald geen onbekend terrein, want eerder realiseerde COARE Realisatie al het atrium van Pharos. Tijdens het project werkten we zelfs nog aan het definitieve restaurant van het pand, in opdracht van Cairn Real Estate. Voor het interieurontwerp van Takeda werden opnieuw de krachten van COARE Architectuur en COARE Realisatie gebundeld. Het interieurontwerp is deels geïnspireerd op Japan. Interieurontwerpster Britt van Dam (COARE Architectuur) vertelt: ‘’We hebben geprobeerd om echt een sfeerbeleving te creëren. En door het gebruik van bijvoorbeeld licht bamboehout en een prachtige bloesemboom zie je op een subtiele manier waar de wortels van het bedrijf liggen.’’

 

Wanneer je de ruimte binnenstapt is de bloesemboom in het midden van een ellips dan ook het eerste dat opvalt. En waar vind je nou een bloesemboom die het hele jaar door ‘bloeit’? Vanuit alle richtingen heb je toegang tot de ‘’inspirational garden,’’ zoals deze plek zo mooi is gedoopt. Geprobeerd is om overal in het kantoor principes uit de Feng Shui leer toe te passen. Daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van Aniel Ramjanam (Feng Shui consultant). Samen met Ramjanam bedachten we bijvoorbeeld het waterornament. Stromend water zou volgens hem positieve energie aantrekken en heeft een rustgevende werking.

 

Het project op de vijfde verdieping is onder leiding van Rob Oomen (COARE Realisatie) gerealiseerd.

Hw7vxrio.jpeg
0gI-ZVKw.jpeg
Mkj_wIdw.jpeg
O9kSlj-8.jpeg
V7mOskfE.jpeg