Scildon 

Hilversum

Verzekeringsmaatschappij Scildon wist het direct na een bezoek aan ARAG in Leusden: COARE mocht bij hen ook wel komen ontwerpen en verbouwen. Bij ARAG richtte COARE jaren geleden namelijk al het gehele kantoorpand anders in. Begin dit jaar was daarom het drie verdiepingen tellende gebouw in Hilversum aan de beurt.

 

De uitdaging in dit project zat hem vooral in het feit dat het kantoorpand van Scildon erg gedateerd was qua inrichting. Mensen zaten verstopt in hoekjes en achter muren en er was geen prettige open werksfeer aanwezig. Bij het ontwerpen van het interieur hebben we dan ook gekeken hoe we dit zo goed mogelijk konden oplossen. Door middel van workshops met mensen uit alle lagen van de organisatie kregen we duidelijk zicht op de wensen en verlangens binnen het bedrijf. Nu is er dan ook een frisse en open werkomgeving ontstaan, waardoor de medewerkers op een totaal andere manier werken en zich veel prettiger voelen.

 

Toen het ontwerp eenmaal was goedgekeurd ging COARE Realisatie aan de slag. Tijdens dit proces is er veel overleg geweest met de collega’s van COARE Architectuur. Voor het transparante aanbestedingstraject hebben we verschillende partijen uitgenodigd, die op locatie zijn komen schouwen. Na het presenteren van de resultaten uit het aanbestedingstraject, hebben we het bouwteam samengesteld en zijn we aan de slag gegaan.

 

Het kantoorpand is in drie fases gerealiseerd. Zo konden de mensen tijdens de verbouwing gewoon blijven doorwerken in het pand. Uiteindelijk was één van de drie verdiepingen – mede dankzij het opnieuw en effectief indelen van het kantooroppervlak – overbodig, welke zij nu gaan verhuren aan een andere partij.

Rob Oomen (Directeur Realisatie bij COARE) weet nog goed waar ze in het begin tegenaan liepen. ''In de loop van de jaren is er ontzettend veel geklust aan de technische installaties en waren er veel klachten over tocht vanuit de medewerkers. Door het toepassen van airsocks en het opnieuw inregelen van de installaties is er weer een aangenaam klimaatcomfort ontstaan.''

Ook Scildon is ontzettend blij met het eindresultaat. Kees Hillhorst (facilitair manager bij Scildon) vertelt: ‘’Alle collega’s zijn ontzettend enthousiast! We zijn van een typische jaren ’90 kantoorinrichting naar een totaal andere sfeer gegaan.’’ Het project is – ondanks de coronacrisis – afgerond in acht maanden tijd.

08jneGeA.jpeg
lxg4sTsg.jpeg
LYDOqGww.jpeg