Annette van Citters Fotografie-Coare-Liv

Livio

Enschede

Bij de herinrichting van verpleeghuis Livio hebben we vooral geprobeerd om voor meer onderlinge verbinding te zorgen. Voor medewerkers is nu zelfs een aparte werkplek ingericht welke in direct contact staat met de leefomgeving van de (tijdelijke) bewoners. Dit zorgt voor meer betrokkenheid, wat een gunstig effect heeft op het welzijn van de bewoners.

 

Een belangrijke wens vanuit Livio was dat de ruimte direct bij binnenkomst al warm en huiselijk aan moest voelen. Van een wat verouderd en donker interieur hebben we een prettige en kleurrijke omgeving gemaakt. Alle betrokkenen, waaronder dus de bewoners, hebben tijdens het proces inspraak gehad op het ontwerp. Mede dit heeft ervoor gezorgd dat iedereen zich vrijwel direct thuis is gaan voelen.

 

Wil je meer horen over onze visie op ouderenzorg? Bekijk dan ook dit interview.