Zoeken

Van leeg gebouw naar moderne werkomgeving in tien weken

COARE werkt al jaren samen met Alliander. Op vrijdag 10 december leverden onze bouwers een gloednieuwe kernlocatie op voor de netbeheerder aan de Basisweg in Amsterdam. Dankzij een strak georganiseerde bouw en fijne samenwerking met de opdrachtgever slaagden we erin deze operatie in tien weken te volbrengen.



COARE Architectuur en COARE Realisatie kwamen in co-creatie met verschillende afdelingen van Alliander tot een werkomgeving waar licht, openheid en transparantie de boventoon voeren. Uitgangspunten in het ontwerp zijn het verhogen van de vitaliteit van de medewerkers, het vergroten van hun wendbaarheid en slagvaardigheid, en een duurzame en kostenefficiënte werkomgeving. Het belangrijkste doel was het realiseren van een plek waar collega’s binnen Alliander fijn en rustig kunnen samenwerken. Daarom kozen we voor veel natuurlijke en duurzame materialen, zoals CO2-absorberende verf en circulaire vloerbedekking. Bovendien is 90% van het meubilair hergebruikt. De kleuren en materialen sluiten aan bij de natuur, omdat ieder mens dat als prettig ervaart.


Hergebruikte materialen geven karakter aan het interieur

Ieder mens is anders en dat maakt ons als collectief zo divers en sterk. In het ontwerp hebben we daarom gezorgd voor verschillende typen werkplekken, van open tot afgezonderd, zodat iedereen een fijne plek kan vinden om te werken en te ontmoeten. De videobelunits en vergadercubes die we installeerden zijn eenvoudig te verplaatsen, zodat het kantoor kan blijven meebewegen met de behoeftes van de eindgebruiker. Ook in een nog onvoorspelbare toekomst, waarin hybride werken blijvend zal zijn. Ook dat vinden wij duurzaam, circulair, wendbaar en kostenefficiënt.