Zoeken

In drie maanden van fabriekshal naar innovatiehub

Bijgewerkt op: 21 feb.

Ooit rolde hier margarine van de lopende band. Vandaag de dag is de voormalige Brinkers-fabriek in Zoetermeer een innovatiehub voor ict en onderwijs. In opdracht van Dalhem Realty IV transformeert COARE in kort tijdsbestek een voormalige fabriekshal in een lichte, ruime werkomgeving voor Kennisnet — een van de huurders van het complex.


We zijn geen onbekende in Zoetermeer. Negen jaar geleden waren we al betrokken bij het ontwerp en de eerste verbouwing van de Dutch Innovation Factory. Onze opdrachtgevers, de Haagse Hogeschool, Gemeente Zoetermeer en vastgoedbelegger Dalhem Realty IV, wilden de fabriek uit de jaren zestig transformeren in een hub waar technologie, onderwijs en startups elkaar bestuiven, en schakelden COARE in. Het resulteerde in een prachtige, betekenisvolle plek voor heel Zoetermeer. In deze vervolgopdracht mogen we opnieuw aan de slag en bouwen we een voormalige hal om tot een inspirerende werkplek voor de onderwijs-ict-organisatie Kennisnet, die naadloos aansluit op de rest van de omgeving. Een van de ingrediënten die we hier toevoegen is licht. Daarvoor maken we een serie openingen in de gevels van de hal. Ook zijn we verantwoordelijk voor de realisatie van de installaties, wanden en plafonds, zodat Kennisnet over enkele maanden zijn intrek kan nemen in kantoor waarin je geïnspireerd raakt en je thuisvoelt.

Maar het belangrijkste ingrediënt is co-creatie. De geplande opleverdatum is 1 mei en dat betekent dat er veel moet gebeuren in korte tijd. Hiervoor is een goede, flexibele samenwerking cruciaal. Als belangrijke schakel in deze gezamenlijke missie van architectenbureau Meijer en Van Eerden, huurder Kennisnet en verhuurder Dalhem Realty IV nemen we die verantwoordelijkheid graag op ons. We bewaken de communicatie en transparantie, gaan problemen niet uit de weg en zoeken snel en daadkrachtig samen met onze partners naar nieuwe oplossingen. Het doel: een eindresultaat waar alle betrokkenen — én de rest van Zoetermeer — trots op zijn.