Zoeken

De Gruyterhuys: een kantoorvilla die het gevoel van thuiswerken oproept

Bijgewerkt op: 24 jun.

Momenteel leggen we de laatste hand aan de transformatie van De Gruyterhuys. De eigenaar van de statige kantoorvilla in hartje ‘s-Hertogenbosch vroeg ons het monumentale pand te upgraden naar een eigentijdse werkomgeving, die gebruikers het comfort van thuiswerken geeft en waarin zij zich op natuurlijke en ontspannen wijze met elkaar kunnen verbinden.


De ambitie van de eigenaar is duidelijk: De Gruyterhuys moet een moderne kantoorvilla worden waarin ondernemers zich thuis voelen, van alle gemakken worden voorzien en elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten, maar met respect voor het historische karakter. Daarom lieten we ons ontwerp inspireren door het oorspronkelijke interieur van het uit 1910 stammende rijksmonument. We vroegen een restauratiebureau met speciaal gereedschap op zoek te gaan naar de originele kleuren. Het palet dat hieruit naar voren kwam vulden we aan met een eigentijds tegenwicht van tinten, waardoor een warme, moderne en toch klassieke look-en-feel ontstond.


Foto De Gruyterhuys B.V.

Met ons ontwerp willen we een gevoel oproepen van thuiswerken op kantoor. Een thuisgevoel zorgt ervoor dat gebruikers een verbinding ervaren met de plek en met elkaar. Daarom hebben we gekozen voor behang, rijke stoffering en intieme sfeerverlichting. Daarnaast ontwierpen we gemoedelijke ontmoetingsruimtes op de begane grond waar huurders kunnen samenkomen, zoals een grote leefkeuken en twee comfortabele, maar verschillende ingerichte boardrooms. Om de flexibiliteit van het gebouw te vergroten herstelden we een aantal oorspronkelijke doorgangen en verbindingen, zodat kantoorruimtes afzonderlijk, maar ook geschakeld kunnen worden verhuurd. Dit stelt de eigenaar en huurders in staat het klassieke gebouw met zijn beperkingen zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken. Ook hebben we de installaties vernieuwd, waardoor het binnenklimaat vele malen prettiger wordt.

We kijken nu al terug op een fijne en transparante samenwerking met onze opdrachtgever. Deze maand voeren onze bouwers de afrondende werkzaamheden uit. In de tussentijd blijft het pand open, dus de realisatie vergt continue afstemming met de huidige huurders om de overlast tot een minimum te beperken. Als dat allemaal achter de rug is staat er een stijlvolle, monumentale stadsvilla die aan zijn tweede jeugd bezig is. Een gebouw dat historie uitstraalt, maar technisch en architectonisch helemaal bij de tijd is. Het mooie van dat alles is dat we het eindresultaat zélf mogen gaan ervaren, want COARE is per 1 februari een van de huurders van De Gruyterhuys