Zoeken

EEN INTERIEUR ALS EEN GETIJDENSTROOM

Bijgewerkt op: 14 jul.

EEN INTERIEUR ALS EEN GETIJDENSTROOM

Onlangs vond de oplevering plaats van een bijzonder project in winkelcentrum de Duinhal in Almere. We brachten hier surf- en wintersportwinkel VANDENBERG en restaurant Zuyder op inspirerende wijze samen in één vloeiende ruimte die kan meebewegen met het dag- en jaargetijde. COARE is van schetsontwerp tot realisatiefase bij het project betrokken. Kai en Didier van den Berg van surf- en wintersportwinkel VANDENBERG en horecaondernemer Gladys Camphuijsen gaven ons de opdracht een uitnodigende belevingsruimte van 1.000 vierkante meter te creëren waarin winkelen, eten en drinken samenkomen. Na gesprekken met beide partijen vertaalden we hun behoeftes naar een ontwerp waarin we twee visuele uitersten op vloeiende wijze met elkaar verenigen. Aan de ene kant het zachte, warme interieur van Zuyder dat direct een strandgevoel oproept, aan de andere kant de strakke, no-nonsense look-en-feel van VANDENBERG die het kleurrijke assortiment extra laat opvallen. In het entreegebied dat naar de winkel leidt bouwden we een grote golf die de aandacht trekt en je meeneemt in het verhaal van mede-oprichter en windsurfer Stephan van den Berg, die vier keer wereldkampioen werd en in 1984 Olympisch goud won. Grote projecties met live beelden van stranden en nieuwe producten zorgen voor een interieur dat altijd in beweging is.







Het kantoorgebouw dat overblijft gaan we tussen november 2022 en april 2023 van top tot teen renoveren. Zo delen we de begane grond en eerste verdieping opnieuw in, vervangen de installaties, verbeteren de dak- en gevelisolatie en installeren een warmtepomp. Doel is om een werkomgeving te maken die prettig aanvoelt, weer een tijdje mee kan én energieneutraal is. Want wat is er nou mooier dan een netbeheerder die zelf in een energieneutraal gebouw huist?

Centraal element in het ontwerp is een golvende afscheiding tussen winkel en restaurant, die als een getijdenstroom de gehele ruimte mee laat veranderen met het moment van de dag. Dit idee kwam uit de koker van onze opdrachtgevers en hebben we verder uitgewerkt.


De afscheiding, die geïnspireerd is door de organische architectuur van de Duinhal, het strand en het duinlandschap van de omliggende wijk, bestaat voor een groot deel uit houten lamellen die overdag kunnen worden opengedraaid. Hierdoor ontstaat een visuele verbinding tussen VANDENBERG en Zuyder en wordt de ruimte één geheel.


In de avond, als de winkel is gesloten, zorgen de dichte lamellen juist voor een intieme, knusse sfeer in het restaurant.