Livio Bleekhof

Enschede

Voor Zorgaanbieder Livio heeft COARE meerdere ontwerpen gemaakt en uitgevoerd. Livio heeft verschillende locaties in Twente en de Achterhoek waar zij verzorging en verpleging aan, al dan niet tijdelijke, bewoners bieden. Net als elke zorgaanbieder heeft Livio te maken met een veranderende vraag naar zorg, wijzigingen in de wet rond financiering van zorg, leegstand en personeelstekort. Daarnaast waren de gebouwen flink verouderd en werd een afstand tot omwonenden in de buurt ervaren. Er moest dus worden gezocht naar een oplossing waarbij Livio aan de individuele zorgvraag van elke bewoner moet kunnen voldoen en de locaties moesten meer worden betrokken bij de wijk waarin ze staan. Dat vroeg om een vernieuwend zorgconcept. 

 

Voor COARE stond voorop dat alle gebruikers een aantrekkelijke plek zouden vinden en dat mensen er graag zouden willen wonen Maar naast medewerkers van Livio en de bewoners moesten ook bezoekers, mantelzorgers en vrijwilligers zich er prettig, veilig en thuis voelen. De gezamenlijke huiskamers en eetkamers kregen een nieuwe inrichting, facilitaire ruimtes als keukens werden verplaatst als dat een meer efficiënte dienstverlening zou opleveren en ook de gangen werden meegenomen in het ontwerp. Algemene ruimtes werden bovendien zo ingericht dat ze kunnen worden verhuurd aan partijen als de fysiotherapeuten, belastingadviseurs, de plaatselijke supermarkt, thuiszorg etc. Hierdoor vervullen ze ook in de wijk een belangrijke functie. De inrichting en aankleding is tot in detail bedacht en uitgevoerd, soms zelfs tot de keuze van de potjes in de keuken en kunst in de gangen. Dat het resultaat een succes mag heten, blijkt uit de wachtlijsten die zijn ontstaan. Voor COARE was het een bijzondere en inspirerende opdracht. De proactieve houding van Livio, de wens tot vernieuwing en de onafhankelijk van overheidsbeleid toekomstgerichte blik, zijn wat COARE betreft maatgevend in de zorgsector. 

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2018 by Sarah Meijer | Beeld: Rap Fotografie | Tekst: PVPR