NS 

Roosendaal 

De samenwerking tussen COARE Architectuur en NS is ongeveer vier jaar geleden tot stand gekomen door het winnen van een aanbestedingstraject bij NS Noordzicht in Eindhoven. Voor dat project hebben we een geheel nieuw interieurconcept en de gehele ‘look and feel’ bedacht. Omdat onze ideeën goed werken voor NS én voor haar medewerkers, weet dit innovatieve bedrijf ons nog altijd te vinden. Zo heeft NS ons gevraagd om deze nieuwe ‘look and feel’ ook toe te passen op andere kantoorlocaties door heel Nederland!

 

Op de standplaats van NS in Roosendaal was het nu ook tijd voor vernieuwing. Door middel van workshops kwamen we er precies achter wat de wensen van de gebruikers zijn. Met de informatie uit die workshops op zak zijn we gestart met de ontwerpfases. Uiteindelijk is er een fijne en lichte plek gecreëerd met ruimte voor privacy, maar tegelijkertijd ook met een open sfeer. Waar het eerst een vrij donkere en akoestisch slechte plek was, is het nu een plek waar mensen in een vriendelijke sfeer kunnen pauzeren. Om de akoestiek te verbeteren hebben we onder andere een spuitplafond geplaatst en een wandvullend doek opgehangen. Op dit doek laten we de mooie groene omgeving van Roosendaal zien. Dit zorgt voor extra verbinding tussen mens en omgeving, iets dat als zeer prettig ervaren wordt. En wie wil er nou niet omringd worden door de kleur van leven, vernieuwing en energie?

 

Het project is in zeer korte tijd gerealiseerd (hoe lang?). Ons doel was om van de ruimte een aangename standplaats te maken en dit doel is zeker behaald. Dat komt mede doordat we veel maatwerk hebben toegepast, zodat het eindresultaat helemaal voldoet aan de specifieke wensen van onze klant.