Haagse Hogeschool

De Innovatie Fabriek

Van Margarinefabriek naar Dutch Innovation Factory. Voor deze opdracht had COARE Realisatie te maken met drie opdrachtgevers: de Haagse Hogeschool, Gemeente Zoetermeer en de vastgoedbelegger die de oude fabriek had gekocht. Ze wilden de locatie een nieuwe impuls geven en een plek creeëren waar technologie, onderwijs en start-ups de ruimte kregen en informatie konden uitwisselen. Over hoe ze dit alles konden laten samenkomen in de kale lege productieloods kwamen ze niet tot overeenstemming. Dus schakelden ze COARE Realisatie in hen te helpen. 

 

Eerst werden de verschillende behoeftes, eisen en wensen in kaart gebracht. Hierna werd met visualisaties in vlakken en 3D verbeeld hoe het stoere karakter van het gebouw naar hun hand gezet kon worden. Dit bleek voldoende om alle partijen aan boord te krijgen. “Hier willen we zitten!”, riepen ze. 

 

De Haagse Hogeschool kreeg leslokalen en kantoren op twee verdiepingen die in de ruimte werden aangebracht. Deze werden verbonden met trappen die de openheid en hoogte in de ruimte accentueren. De geschiedenis van het gebouw blijft hierdoor ook zichtbaar. Vroeger reden hier vrachtwagens naar binnen. Centraal in de ruimte is plaats voor een groot werkcafé dat fungeert als ontmoetingsplaats. Hier ontmoeten de verschillende studenten, de start-ups en technologiebedrijven uit de omgeving elkaar en wordt kennis gedeeld. Er zijn ook vergaderruimtes die afzonderlijk gehuurd kunnen worden. Het gebouw heet inmiddels de Dutch Innovation Factory, een naam die met een knipoog de oude en nieuwe toepassing verbindt. Het is een populaire hang-out geworden waarmee dat deel van Zoetermeer een bijzondere impuls heeft gekregen. 

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2018 by Sarah Meijer | Beeld: Rap Fotografie | Tekst: PVPR