Greenberg Traurig

Amsterdam

Midden in Amsterdam, aan het drukke Leidseplein, staat het Hirschgebouw. Hier heeft internationaal advocatenkantoor Greenberg Traurig zijn intrek genomen op de vierde verdieping. COARE Architectuur tekende voor het ontwerp.

 

Het monumentale pand heeft verschillende bestemmingen en functies gehad, maar is ooit ontworpen als confectiewerkplaats. De 5 meter hoge verdiepingen zijn daar een overblijfsel van. De ramen in de gevels waren hoog geplaatst om te voorkomen dat arbeiders afgeleid werden door wat er zich buiten afspeelde. In het ontwerp voor Greenberg Traurig werd een twee meter hoge computervloer bedacht die alle installaties verbergt en tegelijkertijd een blik naar buiten mogelijk maakt. Vanwege de resterende drie meter hoogte blijft het geheel zeer ruimtelijk ogen. 

 

In het ontwerp bedacht COARE Architectuur voor elke ruimte een eigen sfeer. Deze liggen om de centrale middenring waar mensen elkaar ontmoeten en treffen en kennis kunnen delen. Ook het werkcafé met een onvervalste horeca-uitstraling, voorziet in die behoefte. Bijzondere details zijn de EOX XXL lamp van het Deense VITA, whiteboards voorzien van akoestisch vilt, een enorme tafel die met een kraan vanaf het Leidseplein naar binnen is getakeld en een zichzelf voedende greenwall als spectaculaire blikvanger.