645_org.jpg
FNV_print3.JPG
648_org.jpg

FNV

Utrecht (hoofdkantoor)

 

Werknemersvereniging FNV is al jaren een trouwe en gewaardeerde klant van zowel COARE Architectuur als COARE Realisatie. Voor veel van de projecten die voor FNV zijn gerealiseerd werken we dan ook samen.  

Het begon met renovatie- en verbouwingsprojecten van hun kantoren op diverse plekken in het land. De vereniging kent een sterke en traditionele bedrijfscultuur. Het is daardoor niet altijd eenvoudig mensen mee te krijgen in verandering. Om tot een passend ontwerp te komen organiseerde COARE Architectuur uitgebreide workshops. Diverse personeelsleden en vakbondsleden konden tijdens deze workshops input geven over waar een kantoor aan moet voldoen. Het resultaat van dergelijke workshops is een voor alle betrokkenen passend ontwerp. Bovendien kwam dankzij ons aan het licht dat de FNV niet meer alle verdiepingen nodig heeft. Tijdens het voorrekenen kwamen we erachter dat - met een slimme indeling - drie van de tien verdiepingen niet langer nodig waren. De besparing aan huur die daaruit volgde kon goed worden gebruikt voor de activiteiten van de vereniging.

 

Vanwege de succesvolle samenwerking werd COARE gevraagd te adviseren bij de invulling van een nieuw project van FNV. De vakbond wil dichtbij de leden staan en ontwikkelt daarvoor 32 vakbondshuizen. COARE Architectuur ontwikkelde het concept. FNV wil zich met de Vakbondshuizen lokaal profileren en de zichtbaarheid voor de leden vergroten. Zij kunnen er terecht voor advies en vragen over bijvoorbeeld werk en inkomen of  voor hulp bij de belastingaangifte. In het conceptontwerp stond laagdrempeligheid dan ook voorop. Het eerste huis werd in Nijmegen opgeleverd en FNV verwacht dat alle vakbondshuizen in 2019 gerealiseerd zullen zijn.  

FNV_print2.JPG
643_org.jpg
FNV-3.jpg