Dell

Amsterdam

 

Computerbedrijf Dell wilde een nieuwe werkomgeving die beter zou aansluiten bij hun nieuwe werkwijze. Hierin staan flexibiliteit en samenwerking centraal. Er was behoefte aan een meer open ruimte waar mensen zelf een werkplek konden kiezen en zo elkaar makkelijker konden opzoeken. Tegelijkertijd moesten ook intiemere zitjes en rustige werk- en vergaderplekken hun weg vinden in het ontwerp. Naast algemene werkplekken moesten ook een receptie, auditorium, showroom, trainingsfaciliteiten en administratie onderdak krijgen.

 

Tijdens het ontwerpen werd al snel duidelijk dat de nieuwe, meer flexibele manier van werken om een minder groot oppervlak vroeg. De 7000m2 die Dell huurde kon dan ook worden teruggebracht naar 5000m2, waardoor er flink kon worden bespaard op maandelijkse kosten. Om meer kosten, maar ook het milieu te besparen, is er gekozen voor een circulaire aanpak. Zo kregen oude bureautafels een nieuw leven als banken en als overleghoek, en ook elders in de inrichting konden tal van meubels en materialen worden hergebruikt. 

 

Ondanks dat de nieuwe werkplek van Dell kleiner is dan het oude, oogt de nieuwe inrichting open en ruim. Tegelijkertijd heeft de huiskamersfeer eraan bijgedragen dat medewerkers er met meer plezier werken en elkaar meer opzoeken. Zelfs medewerkers die veelal thuis of bij klanten aan het werk waren komen in toenemende mate op kantoor in Amsterdam. 

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2018 by Sarah Meijer | Beeld: Rap Fotografie | Tekst: PVPR