Klokkenberg-Drone-1-1200x633.jpg

Basisschool De Klokkenberg

Nijmegen

In Nijmegen, op de plek waar Romeinen hun legerkamp hadden, bouwde COARE Realisatie een nieuw onderkomen voor basisschool De Klokkenberg. Het ontwerp van architectenbureau Bendien/Wierenga bevatte twee ellipsvormige torens van twee verdiepingen, verbonden door een entree en centrale hal. De twee torens zijn een subtiele knipoog naar het verleden van deze, iets hoger gelegen plek.  

 

COARE Realisatie was verantwoordelijke voor de sloop van de oude school, en het projectmanagement en de bouw van het nieuwe gebouw. Het bijzondere ontwerp vroeg om een uitgekiende begroting en creatieve oplossingen. Bovendien bestond de wens alles zo duurzaam mogelijk te realiseren. Hiervoor was de manier van aanbesteden erg belangrijk. 

 

Gedurende het gehele traject, van sloop tot oplevering, heeft COARE het schoolbestuur inzage gegeven in alle stappen. Door deze mate van transparantie had het bestuur inzicht in zowel de planning als het budget, en konden er weldoordachte keuzes worden gemaakt. Dat resulteerde onder meer in een uitgekiend installatiesysteem. Hierdoor, en dankzij de juiste isolatie, blijven de kosten voor ventilatie, koeling en verwarming beperkt. De duurzaamheid is hiermee ook op lange termijn gewaarborgd.